Журналисти започват подписка в защита пресаташето от правителствената пресслужба Любомир Методиев,

...
Журналисти започват подписка в защита пресаташето от правителствената пресслужба Любомир Методиев,
Коментари Харесай

Журналисти започват подписка в защита на уволнения служител от пресцентъра на МС

Журналисти стартират подписка в защита пресаташето от държавната пресслужба Любомир Методиев, който бе уволнен от премиера, откакто удари кореспондент на вестниците " Телеграф " и " Монитор ".

Това се разбра от персонален диалог сред представители на медии и Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание, който беше излъчен онлайн по " Канал 3 ".

Журналисти обяснили на премиера, че работят добре с Методиев и считат да подхващат дейности в негова отбрана.

" Напишете ми писмо в отбрана, с цел да имам да пратя на европейските... или говорете с него, тъй като той страда. Майка му е болна ", сподели министър председателят. Репортерите дадоха отговор, че ще приготвят писмо в отбрана на уволнения чиновник на пресцентъра, само че акцентират, че не са били там и не знаят какво е станало.

Случаят се е разиграл край Пловдив, където Борисов беше на посещаване и прегледа археологически разкопки. В коридорите на Народното събрание министър председателят описа, че не е видял случая, тъй като е бил с журналистка, която е припаднала от жегата и доктор се е грижел за нея. 

" Аз на галено му крещя Шиши. Ама на галено, това не е засегнатост. Всеки си има такова послание. И това, което от него знам, е че тя отива и желае да се снима с него, тъй като бил Шиши. Или нещо такова. Аз слязох долу да видя момичето, което беше припаднало. Вода имаше, докторът ѝ беше направил каквото би трябвало, сложихме я на сянка. И се връщаме пред медиите и един ваш сътрудник ме пита: Абе, ваш чиновник е блъснал журналистка. Аз ги питах дали правилно е направил такова нещо. Не мога да допускам, тъй като почти го познавам - той е мирен човек. Но нямах различен избор, откакто към този момент ми го подвигат на такова равнище, че надали не моят пресцентър бие публицисти, което самите вие казвате, че не е по този начин ", сподели Борисов.

Премиерът посъветва публицистите, които опазиха Методиев, да приказват и с останалите хора в гилдията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР